Fém kazettás álmennyezeteink a Trumpf irodában

Az általunk kizárólagosan forgalmazott fém perforált álmennyezeteink kerültek a Gödöllői Trumpf irodaházába, mely fém álmennyezet hűtő fűtő funkcióval lett ellátva, mely a fém álmennyezetek felett elhelyezett csővezetéknek köszönheti eme jó tulajdonságát.

A TRUMPF irodaház egyben délkelet-európai központ is okosgyár bemutatótermével a régióban tevékenykedő ügyfelek részére. Az irodaház 4150 m2 beleértve a bemutató termet is.
3 nagylégterű irodarészből, tárgyalókból, oktatási termekből, szociális helyiségekből és közösségi terekből áll. Nem csak étkezőhelység van, hanem saját konyha is. Legnagyobb különlegessége az emeleten található zárt terasz, ahol jó időben nem csak ebédelni lehet, de kávészünetre, kötetlenebb megbeszélésekre, céges rendezvényekre is kiválóan használható.

Fenntarthatóság
Az épület fenntartható módon lett megtervezve, nincsen földgázcsatlakozásunk. A megújuló energiát talajszondás hőszivattyúk biztosítják 38 db, egyenként 100 m mély talajszonda segítségével. A két hőszivattyú teljesítménye fűtéshez 167 kW, hűtéshez 235 kW.
Az épület irodarészében fűtő-hűtő álmennyezeti rendszer került beépítésre, melyet az iCON épületgépészeti felügyeleti rendszerrel lehet vezérelni. Ezen kívül a használati melegvíz rendszer és a légcserét szolgáló légtechnika is a gépészeti helységben van elhelyezve. A tetőre telepítésre került egy 50 kW teljesítményű napelem kiserőmű, mely az épület 745 kW összeteljesítményének egy részét fedezni tudja. A parkoló részen kiépítésre került 6 db 22 kW teljesítményű egyenáramú elektromos autótöltő, illetve a kivitelezéskor már beépített védőcsövek segítségével további autótöltők telepítésére van lehetőség a jövőben.

Különleges építészeti megoldások
Az épület reprezentatív tereiben az ipari hatást erősítendő több helyen alkalmaztak emelt minőségű látszóbeton felületet. A bemutatóterem üvegfala, mely a Gödöllői dombság látványát hivatott becsalogatni a beltérbe, kintről nézve talán az épület legmeghatározóbb stíluseleme. Szerkezeti kialakításával Magyarországon eddig egyedülálló, de nemzetközi viszonylatban is ritkaságnak számít. A bemutatóterem és az egész épület másik meghatározó eleme a fa tartó- és födémszerkezet. Valamint a fa gerendák közé egyedi alakzatokba elhelyezett fém funkciónált álmennyezetek, mely nem csak a hűtő fűtő egységeknek adnak helyet, hanem a perforációnak és akusztikus szövetnek köszönhetően a keletkező hang megkötésében is segítenek.

Az általunk forgalmazott fém álmennyezeteket egyedi méretben, egyedi felülettel és egyedi színben gyártjuk, rejtett bordás függesztéssel is akár mint a fenti referencia is jól példáz.

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését a kazettás álmennyezetek irányába, várjuk ajánlatkésését még ma.

Tervezők:

B-L Barkow Leibinger Gesellschaft von Architekten mbH
Óbuda Építész Stúdió Kft.
Óbuda-Újlak Zrt.