Fém álmennyezetünk a Nyugati pályaudvaron

Nagy örömünkre szolgál hogy a Nyugati pályaudvaron nemrégiben felújított vasúti pályák alatt futó aluljáróban az általunk kizárólagosan forgalmazott Integra fém álmennyezeti rendszerek kerülhettek, mely alkalmazott termékekkel, esztétikus és modern közlekedési csomópont jöhetett létre. Az aluljáró a nyugati pályaudvar belső vágányait köti össze, valamint átjáróként is szolgál a WestEnd bevásárlóközpont, metró és az Eiffel tér között, ezért jelentősége nagy, megújulása időszerű volt. A kérdéses aluljáró felújításával nagy mértékben korszerűsödött a pályaudvar maga, mely így korszerű európai vasúti csomópontként várja az utazó közönséget.

A kiválasztott, alkalmazott álmennyezeti rendszer rejtett bordás, úgynevezett clip-in rendszerű, ami annyit tesz, hogy a rejtett tartószerkezetbe alulról bepattinthatók az álmennyezeti tálcák. Az álmennyezet tartószerkezetét erősített clip-in borda kettős váza alkotja, mely nóniusz függesztéssel van a födémről lógatva. Külön kihívás volt hogy az aluljáró felett gördülők vonatok rezgését ne közvetítsük az álmennyezetbe. Valamint az álmennyezeti léptetések és szint váltások lekövetése is figyelmet igényelt. Mindezen kihívásoknak az alkalmazott álmennyezet tökéletesen megfelelt, korábban már bizonyított a Déli pályaudvari metro aluljáró felújítása kapcsán.

A Clip-in rendszerű fém álmennyezet, nagyon jól használható középületekben, közlekedési csomópontokon, legyen az beltéri vagy akár kültéri alkalmazás, valamint ahol fontos a nem éghető és bontható álmennyezetek, burkolatok alkalmazása. Az alábbi képek a Nyugati pályaudvar aluljárójában készültek, kérem tekintsék meg alább.

 

Reméljük további ilyen és ehhez hasonló modern és esztétikus aluljárókkal, tömegközlekedési csomópontokkal bővül hazánk és azon belül a főváros is.

Impresszum

Tervezés: Beruházási Lebonyolító Igazgatóság Műszaki Tervezési Osztály

Felelős építész tervező: Soós Gergely

Generál Kivitelező: Mega-Logistic Zrt.

Szárazépítészet: Éptak 95 Kft

Reméljük termékünk felkeltette érdeklődését, kérjen ajánlatot még ma!