Íves felületű kazettás fém álmennyezet

Az aktuális blog bejegyzésben a fonott fém álmennyezetet szeretném bemutatni, de ilyen nem létezik, csak belsőépítész szürkeállományban, akik a hagyományostól eltérő gondolkodással, képesek újat alkotni, a meglévő alapanyagokból.

A képen látható helységben sikerült, egy egészen szokatlan eltérőt alkotni, rejtett bordás kazettás fém álmennyezetek segítségével, melyek íves felületűek, egy egészen speciális “fonott” motívumot állítottak ki. Ezen motívumot 600x1200mm íves perforált felületű álmennyezeti lapok alkotják, mely lapokat 300x300mm méretű lapok szegélyzik, így egyedi felületet kapva. Mivel közösségi helységről van szó, ezért fontos volt a perforált és hátoldali fekete akusztikus kasírozás, a keletkező hangok megkötéséhez, valamint fontos volt a nem éghető alapanyagok használata is. Így esett a választás a fém álmennyezetekre.

Elmondhatjuk nagyon egyedit sikerült létrehozni a belsőépítészeknek, mely az egész helységet uralja. Az álmennyezet melegséget áraszt magából, felülete mint egy kortárs kisplasztika, játszik a struktúrákkal, színekkel, mintázatokkal. Valamint képes fogadni a kor szükségleteihez tartozó gépészeti eszközöket értem ez alatt befúvás-elszívás, lámpatestek, oltóberendezés stb.

Az álmennyezet már már sok, de véleményem szerint ember közeli, így ad egy érzést, mégpedig hogy jó ide betérni, sőt barátokkal leülni elbeszélgetni kicsit, elmenekülni a rohanó hétköznapi előle.

Remélem tudtunk újat mutatni, a bemutatott felület is jól példázza érdemes megtörni az egysíkú gondolkodást, érdemes újat alkotni, mely felületeken elhelyezhetjük az “aláírásunkat”. Várjuk érdeklődést elérhetőségeink valamelyikén.