Kazettás terpesztett lemez álmennyezet a Diageo Irodában

Örömünkre szolgál hogy egyre több iroda kialakítás, melyben az általunk kizárólagosan forgalmazott fém álmennyezetek, fa burkolatok, vagy most már akár a szövet álmennyezetek, kaptak helyt, akár az év irodája címre jogosult is lehet. Ilyen irodatér a most bemutatni szándékozott a Diageo által még 2021-ben kialakított belső terei, melyhez többféle fém álmennyezet rendszert szállítottunk, köztük az Aspen által gyártott Integra Hook-on és Hook-on Corridor expandált lemez álmennyezetet.

A tárgyi munkán Hook-on és Hook-on Corridor folyosói álmennyezeti lapok kombinációja alkotja a többnyire lebegő álmennyezeti felületeket, mivel ezen álmennyezeti rendszerek nagyon jól kombinálhatók egymással, a kialakított álmennyezeti felületeknek nem fontos csatlakoznia a falakhoz, így lebegő, azaz sziget szerű kialakítást tesznek lehetővé. A Hook-on tartóváz rejtett és a lapok felé visszaléptetett, így ez vizuálisan nem akadályoz bennünket, hogy egyöntetű felületben gyönyörködhessünk. Ugyan akkor a terpesztett lemez lehetővé tesz nagyobb fokú áttörtséget, így teret adva a gépészeti eszközöknek az álmennyezet feletti térben. Akár kiépített oltóberendezést sem fontos az álmennyezeti lapokba beépíteni. Ez által nincs ami megtörje a felület letisztultságát, csak abban az esetben ha azt engedjük, egy íves lámpatestnek.

A munkán használt nem hengerelt felületű terpesztett lemezek szem mérete a R16x8 volt, mely párosult az E type keretezéssel, így folytonos felületet biztosítva a expandált lemeznek.

A mellékelt rajzon látható a szem méretezése, mely méretezés viszonylag kicsi, számítva azt is hogy a legnagyobb lehetőség jelenleg a R75x20 és már találkoztunk nagyobb szem méretű igénnyel is.

Szem méret meghatározásában fontos szerep jut a funkciónak, valamint a kapott látványnak. A nagyobb szem méret inkább ipari, sport csarnokjakhoz igazodhat, mivel kicsit ipari jelleggel bír, a kisebb szem méret akár finomabb irodákban is alkalmazható, nem túlzottan tolakodó. Funkcióját tekintve is fontos meghatároznunk, milyen eszközöket kell elrejtenünk, vagy akár megmutatnunk az álmennyezeti felületen. Legyen az akár lámpatest, vagy akár gépészeti befúvó. Fontos szempont lehet az adott terpesztett lemez áttörtsége, ezen felületekkel akár 80-85% nyitott felületet is el tudunk érni, mely akár egy szempont lehet alkalmazásuk mellett.

A terpesztett lemezekről még beszélhetnénk, de inkább bemutatunk egy pár fotót a munkáról, az expandált lemezekről korábbi bejegyzésünkben talál további információkat itt.

Köszönet a fotókért a Fit-Out Pro Kft-nek a szakkivitelezőnek.

Amennyiben kérdése merülne fel a termékről várjuk megkeresését még ma.