Termékeink a Dunamelléki Református Egyházkerület Székházában

A Gustafs RIB fa burkolataink és Integra Hook-on fém álmennyezeteink megint egy nagyon szép és látványos munkán lettek kiválasztva. Az alábbi bemutatásban a Dunamelléki Református Egyházkerület Székházába, illetve mellette helyet kapó Ráday kollégium belső tereibe elhelyezett burkolatokkal ismerkedünk.

Nagy vonalakban az épületről, melyről a bejegyzés végén fotókat is bemutatunk.

2019. január 22-én a Ráday Kollégiumban tűz ütött ki, aminek következtében az épületszárny 3. és 4. emelete a tűz martalékává vált. Statikai szakvélemények alapján az épület szintjeit ért hőmérsékleti terhelés elérte azt a szintet, amely annak visszafordíthatatlan károsodásával jár, emiatt az épületet el kellett bontani. A kollégiumi épület elbontását több érv is indokolta: elavulttá vált az alagútzsalus tartószerkezet, ami miatt nem lehetséges a szobák átrendezése egy biztonságos kiürítési útvonal kialakításához, továbbá korszerűtlen elektromos és gépészeti hálózattal rendelkezdett. Így a bontással új helyzet alakult ki, lehetőség nyílt a terek átrendelésére, modern gépészeti rendszerek elhelyezésére és még egy sor további lehetőség adódott.

Ezen lehetőség mentén az épület építése, átépítése elindult a Laterex Építő Zrt vezetésében, újragondolva a kialakítást, megjelenést, átértelmezve a kor igényeihez, mely nagyon tetszetősre sikerült, köszönet a tervezők munkájának.

Azonban térjünk vissza az általunk szállított termékekre, amely a Gustafs RIB multipanel (barcode) sávos fali burkolat, mely a díszterem terem karzatán kapott helyt, egyedi lamella osztásban. A termék főbb ismérve a gipszrost mag, mely így nehezen éghető felületet biztosít, valamint a fa furnér felület, ami ebben az esetben fehér színt kapott. Az egyedi mintázatot a számos lamella méret biztosítja, mely egyedi rajzolatot képes adni. Érdekessége a létre hozott felületnek, hogy vegyesen a 38mm és az új RIB Narrow 22mm széles lamella is egy azon vázon lett szerelve, 12 vagy 28mm nyitott fugával. Külön érdekesség hogy a fali burkolat mögött fehér színű akusztikai szövetett helyezett el a kivitelező aki a Lifer Bau Bt volt. És most egy pár fotó az elkészült felületről.

A fotókon jól látható a mintázat sokszínűsége, mely nem kis feladatot adott a kivitelezők számára. A termék nagy előnye, hogy középületekben alkalmazható, akár közösségi helységekben, ahol fontos a nehezen éghető alapanyagok használata, a lamellák nem vetemednek, tökéletesen formatartók, ellenben a fa alapanyagból készült társukkal, valamint egészen keskeny lamella méret is elérhető vele. Plusz a akusztikai szövetnek köszönhetően, nagyon jó hangelnyelő értékkel bír. A termékről bővebb információt web oldalunkon talál, a letölthető termék katalógusokban.

A másik termékünk az Integra Hook-on fém álmennyezeti rendszer, mely ebben az esetben 1200x1200mm kazetta méretben készült, perforált felülettel, mögöttes fekete akusztikai szövettel kasírozva. Az álmennyezeti kazetta szokatlan mérete miatt, fontos volt megtalálni azon vastagságú alapanyagot, amelynél nem, vagy nehezen látható a felületi behajlás. Továbbá ennek a behajlásnak nem is lehet nagyobb a mértéke az ide vonatkozó normáknál. Eme okok miatt próba gyártás előzte meg a termék sorozat gyártását, ami sikeresen lezárul, így teljesíthettük vállalásunk.

A Hook-on álmennyezetnek a szerkezeti felépítése nagyon egyszerű, a lapok könnyen elhelyezhetők a Hook-on tartóvázon, legyen az teli, perforált felületű, vagy akár terpesztett lemez. A termékről bővebben a web oldalunkon letölthető termék katalógusban találni leírást. És néhány fotó a végeredményről.

A fém álmennyezetek kivitelezését az Éptak 95 Kft végezte, mely vállalás tartalmazta az összes szárazépítészeti teendőket.

Összegezve, mint a fotókon látható letisztult modern tereket kaptunk, ügyelve az akusztikai szempontokra.

Az épületet a 2022/2023 tanévtől már birtokba is vehették a tanulók, mely épületben jól ötvözve lett a multi funkcionalitás, az új és régi találkozás pontjai, a múlt hagyomány és a modern letisztult geometriai formák elegye. A tömb rekonstrukció jól látható jele, a hagyományos kép a Ráday utca felöl, a modern arculat a Markusovszky tér felöl, ahol jelenleg a főbejárat is megtalálható. És most pár fotó az épületről kívül s belül.

 

Reméljük felkeltettük érdeklődésüket a termékeink irányában, amennyiben kérdése, ajánlatra lenne szüksége, várjuk megkeresésüket az elérhetőségeink egyikén.