Gustafs Rib sávos fa burkolatok íves elhelyezésben

Íves lamella elhelyezés tökélyre hangolva, akárt ezt a címet is adhatnánk az Egyesült Királyságban elkészült új iroda projekt kapcsán ami az Arbor nevet kapta. A 18 emelet magas irodaház Bankside Yardsban London központjában helyezkedik el, letisztult formavilágú belső tereivel, meghökkentően szimmetrikus íveivel azt hiszem építészek kedvelt látványossága is lehetne.

A Bankside Yards egy új, vegyes felhasználású épület, amely 14 történelmi vasúti boltív köré épült a Temze déli partján, amely nyolc épületből áll majd, amelyek közül a legmagasabb 50 emelet magas lesz. Irodáknak, lakásoknak, üzleteknek, éttermeknek és egy 5 csillagos szállodának adnak otthont.

 

A 2023 februárjában elkészült és megnyitott első épület, az Arbor bérelt irodákból és nyitottabb közösségi terekből áll, amelyek ösztönzik az interakciót, a kreativitást és az inspirációt. A jó érzet és a fenntarthatóság állt a tervezés középpontjában, a fény- és energiafelhasználás intelligens megoldásaival.

A tárgyi projektre a Gustafs svéd fa álmennyezet gyártó, a Linear Rib termékből szállított FSC tanúsítvánnyal rendelkező tölgy furnér kasírozással rendelkező gipszrost magú lamellákat, mely nem éghető és nem termel füstöt égés során, így akár közösségi terek, “menekülő utjaira” is tervezhetők. A bordák a gyönyörű íves belépési utakon láthatók, ahol zökkenőmentesen illeszkednek a fehér tégla portálokhoz. Ezenkívül a lift előterében és a mozgólépcsőkön helyezték el a 11 méter magas fogadótérben.

Reméljük sikerült felkeltenünk érdeklődését az íves fa burkolatok irányába, várjuk megkeresését még ma.