Íves fa álmennyezet és fali burkolat

Az alábbi termékújdonsággal jelentkezünk, mely újdonsággal egyedi belsőépítészeti terek kialakítására válik lehetőség, fa alapanyagok használatával. Ezen termék a tartószerkezeti kiegészítőinek köszönhetően, használható mint mennyezeti felület burkolására, valamint fali burkolatként is. A termék bontható, a lamellák vissza szedhetők, így esetleges álmennyezet felett gépészeti eszközök könnyű megközelíthetősége megoldott, akár revíziós nyílás is kialakítható. Ezen tulajdonságok mentén ajánljuk használatát egy egész sor középületben, legyen az akár étterem, irodai belsőterek, szállodai lobbi vagy bevásárló központ belső terei.

A Lamella 303 íves fa mennyezeti rendszert és a Lamella 505 fali burkolatot, alábbi rendszer elemek alkotják:

  • Fa sávos elem 14mm vastag, egyedi magasságban (kívánt felülettel)
  • T91/N vezető sín 4000mm hosszú, fekete színben (2)
  • Függesztő szett (kívánt hosszban) (3)

A lamella magassága az álmennyezeti rendszernél 100mm-től 300mm-ig váltakozhat, természetesen van lehetőség egyedi méret használatára is, elérhetőség függvényében. Általában a lamella hossz 1200-1800-3600mm lehet, függően a kért alapanyagtól és felülettől. Lamellák toldható, toldó profil segítségével.

Lamella 303 sávos fa íves mennyezet

 

A lamellák tengelytávolsága egyedi a projekthez igazítva történhet, általában a lamella magasság határozhatja meg ezt az értéket, amennyiben 100mm magas lamellákat szeretnénk alkalmazni, akkor a sávok közötti tengelytávolság ne legyen nagyobb 100mm-nél. Természetesen ettől eltérhetünk egyedi igények alapján, amennyiben nagyobb nyitott felületre van szükségünk, álmennyezet feletti térben elhelyezett gépészeti eszközök miatt, vagy akár egy tető bevilágító esetén ahol szeretnénk beáramoltatni a keletkező  fényt a helységbe. Egyéb iránt ez nagyon szép fényhatást tud biztosítani, íves lamellázottság esetén!

Hasonló felületkezelés mondható el a fali burkolatoknál, az alkotó részek itt is hasonlók, mint a mennyezetnél. Lamellák fali elhelyezése lehetséges függőleges és vízszintes irányba is, annyi különbség akad hogy 200mm-nél magasabb lamellát nem ajánlunk használni, főleg nem vízszintes pozícióban. A sávok hossza itt is 1200-1800-3600mm lehet, függően a kért alapanyagtól.

  • Fa sávos elem 14mm vastag, egyedi magasságban (kívánt felülettel),
  • Fali vezető sín 4000mm hosszú, fekete színben (kívánt lamella tengelytávolságra gyártva).
Lamella 505 sávos fa fali burkolat

Fali burkolat esetében a vezetősíneket falhoz kell rögzíteni, csavaros kötéssel, amennyiben a fal egyenetlenségei ezt nem teszi lehetővé, akkor egyedi fa segédszerkezet kialakítása indokolt lehet. Mely segéd tartószerkezet akár kőzetgyapottal is kitölthető, fekete szövet kasírozással, így hozzájárulva a keletkező hangok megkötéséhez, így a fali burkolat segítségünkre lehet a tökéletes akusztikai tulajdonságok elérésében.

Az elérhető felületek az alábbiak melamin színskála szerint:

Továbbá lehetőség van furnér felületű sávelem rendelésére is, erről információt az egyedi igények tudatában tudunk adni.

Reméljük felkeltettük érdeklődését az általunk forgalmazott fa burkolatok telitetében, várjuk megkeresését, ajánlatkérését még ma.