Fa burkolataink Szegeden a Bartók Béla egyetem zeneiskolájában

Akusztikus falburkolat klasszikus zenére hangolva, ez jut az eszünkbe a Szegedi Tudományegyetem Bartók Béla Művészeti kar frissen felújított épületének belső terei láttán, ahol tökéletes akusztikai tulajdonságokkal rendelkező fa burkolatokat használtak a keletkező hangot megkötésére, mely igény az általunk szállított fa burkolatokkal tökéletesre sikeredett.

Egy pár szó az épületről. A művészeti kar épületét az 1879-es árvíz idején tönkrement háza helyett emeltette Tukats Ferdinánd bormérő és neje 1881-ben. Üzleteket és lakásokat lehetett bérelni benne, 1884-ben odaköltözött az Arany kecskéhez vendéglő. Az épületet 1891-ben megvásárolta a város, ekkor bővítették az ingatlant a sugárút felőli oldalon egy emeletes toldalékkal. Az épületet 1939-ben átépítették.

 

A beruházás közbeszerzésének adatai szerint a felújítás során megtörtént a két egymáshoz kapcsolódó, csaknem 1400 négyzetméteres nettó alapterületű épület utcai homlokzatának felújítása. A kivitelező Future FM Zrt. elvégezte a saroképület belső rekonstrukcióját, az udvar és az arra nyíló homlokzat felújítását. Kicserélték az épület teljes elektromos-, víz- és csatornahálózatát, korszerűsítették a fűtési rendszert, és elkészült a Fricsay-terem szellőzése. Az eredetileg tervezett felújítás helyett a rekonstrukció során kicserélték az épület fakeretes ablakait is. Valamint a teljes belsőtér mai igényekhez alakítva került az egyetem használtába.

Az általunk szállított fa burkolatok 600x600mm és 600x1200mm táblákban lettek integrálva a tervező által megadott falfelületekre. Ezen fali panelek perforáltak, hátoldalra fekete akusztikus szövettel kasírozottak. A panelek a gyártó színskálája szerinti színekben elérhetők, mely panelek laminátuma egyedi struktúrát felülettel rendelkezik, nem mesterkélt, akár tapintással is fa érzetett kelt. A termék készülhet többféle perforációval, akár sávperforált felületek is rendelkezésre állnak, szabad kezet adva a tervezői igényeknek.

A gyártó által kínált falburkolati rendszerek sokszínűek, akár bontható vagy nem bontható tartószerkezeti az igény, kerüljön az álmennyezetre vagy éppenséggel falra. A tartószerkezetnek köszönhetően, jól alakítható a sarkok szegése is, egy sor kiegészítő profil elérhető a kínálatunkban.

A falpanelek nem csak fa felületekben választhatók, lehetnek akár bármely RAL színben pórszórtak, egyedi tűz gátló bevonattal ellátva. A panelek mögött elhelyezett további hangmegkötő anyagokkal az akusztikai hangmegkötő értékük emelhető, így akár egy-egy fal burkolása is elegendő jó tulajdonsággal bírhat, ezzel alkalmazása költség hatékonnyá válhat egy sor közösségi térben.

További információért kérem keressen elérhetőségeink egyikén, vagy tekintse meg web oldalunkat. Várjuk ajánlatkérését még ma!