Postapalota RIB fa burkolata

Örömünkre szolgál hogy egy újabb sikeres munkát mutathatunk be, ahol az általunk kizárólagosan forgalmazott Gustafs Rib falburkolat lett kialakítva, méghozzá nem egy szimpla geometriában, hanem multi lamella rendszerben, íves fali felülettel.

A megújult Postapalotában impozáns terek kaptak helyt, a legkisebb részletekig kidolgozva, szinte mindenre figyelve, megtartva az épület külső megjelenésével sugárzott régmúlt idők hangulatát, ötvözve a modern kor vívmányaival és elvárásaival. A homlokzat a szürkületi fényben adja vissza azt a pompát, amit a múlt mesterei megálmodtak neki.

Most térjünk rá az általunk bemutatni szándékozott fali burkolatra, mely a Gustafs svéd gyártó terméke, ami a RIB fali és RIB mennyezeti burkolat család. A terméket nagyfokú flexibilitás jellemzi, rengeteg méretben és felülettel készül és ezen méretek és színek akár variálhatók egymással, egy azon tartószerkezeten elhelyezve, így egész sor geometriai formát létre hozva az alkalmazó felületeken.

Jelen esetben a RIB fali burkolat 38mm széles, 22, 28, 34 és 44mm magas lamelláit használtuk, melyek általánosan 12mm nyitott fugával vannak elhelyezve. A nyitott fugákba jellemzően fekete akusztikus szövet kerül, mely a teljes burkolat mögötti felületen végig zár, így nagyon kedvező hatással bír a keletkező hangok megkötésére. A lamellák gipszrost alapanyagának köszönhetően, jól használható termékről beszélünk, nehezen éghető tulajdonsága végett, akár menetelülő útvonalakon is alkalmazható. Alapanyagának köszönhetően nem vetemedik, így megtartva formáját.

Az alábbi fotókat a Postapalota belső tereiben készültek, ahol alkalmazták a Rib burkolatot, a képek magukért beszélnek.

A tárgyi munkánál az él letört kialakítású lamellákat használtuk, a tervező által megálmodott ismétlődő ritmusban, a nehezítést az íves felület és a lamellák megosztott elhelyezése adta, mely nem kis feladatot adott a kivizezők számára.

A munka szakkivitelezője a Kemabo Kft volt,

a Generál tervező az MD Stúdió Építész Iroda.

Köszönjük hogy részesei lehettünk ennek a nagyon szép és kihívásokkal teli projektnek, reméljük hogy még további sok ilyen szép épület megújulását láthatjuk.

Amennyiben kérdése lenne a bemutatott termékkel kapcsolatban, kérem keressen az elérhetőségeink egyikén, vagy tekintse meg a web oldalunkon a termék adatlapokat.