Fém álmennyezetek és fa burkolatok tökéletes kombinációja

A jelen blog bejegyzésben szeretnénk bemutatni egy példát a fém álmennyezetek és a fa burkolatok tökéletes kombinációjának. Fotók által is szemügyre vehető, hogy burkolatok eleget tesznek a kor letisztult formavilágot igénylő trendjének, plusz a modern közösségi terekkel támasztott követelményeknek, legyen az akár, hogy jó akusztikai tulajdonságokkal rendelkezzen, vagy akár fenntartható forrásból származzon.

A bemutatott terekben sikerült megtalálni az egyensúlyt, a modern, egyszerű, a hagyományt, és természetet jelentő burkolatok közt. Így emberközelinek, ugyan akkor forradalminak is érezhetjük a keletkezet tereket, akár csak egy kortárs művészeti stúdióba csöppennénk. Ezt az érzést tovább hangsúlyozandó, rejtett világítási rendszerek mutatják a műtárgyat, mely a fali applikáció maga, a nyers, természetes felületével.

És fokozandó ezt a hatást, a fa burkolat mintegy árnyékolóként is szolgál bizonyos részeken, így megtartva letisztult felületet, nagyon merész megoldásnak gondolom. Ez az elgondolás is mutatja mennyire szabadjára engedhetjük képzelőerőnket és hogy merjünk újítani, így létre hozva az ideális munkateret vagy akár közösségi találkozási pontokat.

És most beszéljünk néhány mondatban az alkalmazott termékekről. A kisebb terekben látható kazettás fém álmennyezet a Clip-in rejtett bordás rendszerű, mely rendszer lényege, hogy az álmennyezeti kazetták, ebben az esetben 600x600mm-es méretűek, alulról bepattinthatók a tartóvázba, így homogén felületet adva, mely felületet megtörhetjük a lapok között elhelyezkedő látványfugával, vagy a kazettás álmennyezetek perforációjával. Mely perforált felületeknél belső oldalra akusztikus szövetet kasíroz a gyártó, így tökéletesítve a keletkező hangok megtörését, megkötését. Ezen álmennyezet, könnyen szerelhető, könnyen bontható, így szabad teret biztosítva az álmennyezet felett elhelyezett gépészeti egységekhez.

A másik álmennyezet típus C bandraszter rendszerű, mely látszóbordás megjelenést ad az 50mm széles bandraszter főtartónak köszönhetően, mely a lapok tartására hivatott. Ennek a rendszernek az előnye, majd bármilyen féle méretű kazettás álmennyezettel integrálható, legyen az akár kocka vagy téglalap alakú. Megjelenését tekintve a lapok és a tartóváz egy szintben igazodnak egymáshoz, így homogén felületet kapva. Esetünkben ezen álmennyezeti lapok is perforáltak voltak, kasírozott belső oldali akusztikus szövettel.

Fa lamellák esetében többféle fal burkolati rendszer is rendelkezésükre áll, ezen rendszerek áttekintése végett kérem tekintse meg a Famennyezet.hu web oldalunkat, plusz érdemes lapozni a bogunkban is.

Reméljük felkeltettük érdeklődését termékeink irányában, várjuk megkeresését még ma.