Méhsejt perforált fém álmennyezetek

Cégünk egy sor speciális fém álmennyezettel, fali burkolattal foglalkozik, melyek akár speciális alakzatokkal perforáltak is lehetnek, ezek közül az egyik nagyon tetszetős és egyedi lehetőség az úgynevezett “méhsejt” perforáció.

Ezen perforációk is többféle méretűek, szabad áteresztő képességűek lehetnek, akár az egyedi igényekhez igazítva. Lehetnek egész sűrű nagy légáteresztő képességűek vagy ritkább kisebb légáteresztők.

Az előbbi esetében a perforáció sajátossága végett a különböző álmennyezeti tálcák illesztései nem egy vonalban történnek, hanem követve a speciális alakzatot. Ez a felület mindenben egyedi rejtett bordás tartóvázat igényel, melyre többféle megoldás tudunk felvonultatni, akár legyen az fix vagy akár bontható rögzítés.

A fenti ábrán egy fix rögzítésű rendszer látható, ebben az esetben menetes szár kötésű függesztésről beszélhetünk, mely bontható, de nem ajánljuk olyan helyeken ahol az álmennyezet feletti tér többszöri megközelítése fontos.

A méhsejt perforáció akár lehet ritkább kiosztású is, ebben az esetben nem fontos a perforációk mentén való illesztése az álmennyezeti lapoknak, így raszterben találkozhatnak, akár 600x600mm-es vagy nagyobb 800x800mm-es álmennyezeti kazetta méretben való szerelhetőséggel, a web oldalunkon szereplő rejtett tartószerkezeti rendszerekkel. A bonthatóság végett a Hook-on rendszert ajánljuk, melyet könnyű szerelhetőség jellemez és az álmennyezet feletti gépészeti eszközök egyszerűen megközelíthetők maradnak.

Mint látható ebben az álmennyezeti felületbe is nagyon jól integrálhatók a lámpatestek. Plusz lehetőség van arra hogy a gépészeti eszközök például tűzoltó berendezés, fain col rejtve az álmennyezet feletti térben kerüljön elhelyezésre. Valamint a másik fontos szempont az alkalmazásuk mellett, hogy a perforált felületek akusztikai szempontokat figyelembe véve “aktívak”, hangmegkötő hatással felruházhatók, amennyiben ilyen anyagokkal kiegészítjük a rendszert. Legyen ez az álmennyezeti lapok hátoldalára kasírozott fekete akusztikai szövet, vagy a födémre integrált kőzetgyapot.

Az álmennyezet alkalmazása egy sor középületben ajánlható, ahol fontos a nem vagy nehezen éghető anyagok használata, a keletkező “zaj” megkötése és szeretnénk egyedi arculattal kiemelni a teret. Nagyon jól használható közösségi terek, kiállító termek, irodaházak, akár közlekedési csomópontok esetében. És még egy sor középületben, ahol fontos az egyedi atmoszféra megteremtése.

Kérem tekintse meg az alábbi fotókat egy korábbi munkáról.

Amennyiben elnyerte tetszését az általunk bemutatott fém álmennyezet kialakítás, vagy egyedi igénye van, kérjük lépjen kapcsolatba velünk még ma.