Expandált fém álmennyezet a Vasas kézilabda csarnokban

Örömünkre szolgált hogy az Integra fém álmennyezet családból a Hook-on Corridor, rejtett bordás, expandált azaz terpesztett lemez álmennyezetet választotta a megrendelő a tárgyi építési munka kapcsán. Az álmennyezet nagy előnye a nagy fokú áttörtsége, ami lehetővé teszi a gépészeti eszközök rejthetőségét, azaz ezen eszközöket nem kell az álmennyezet felületébe integrálni. Plusz a Hook-on Corridor függesztési rendszer, tartószerkezeti kialakítás lehetővé teszi hogy az álmennyezeti lapok egymástól függetlenül könnyen bonthatóak legyenek, akár 100%-ban is, az esetleges álmennyezet feletti tér hozzá férhetősége szempontjából.

A függesztés rendszer kialakítását az alábbi ábra jól szemlélteti

Integra fém álmennyezet

Ahogy látható az elsődleges L alakú főtartókra kerülnek a Hook-on profilok csavarozva, mely főtartót menetesszárrak függesztjük a födémhez. A Hook-on Corridor kialakítás lehetővé teszi hogy a panelek között tetszőleges nyitott felületet biztosítsunk a sáv lámpák elhelyezésére, ahogyan a Vasas kézilabda csarnokban is történt. Így teljes mértékben függetleníthetjük a lámpatestet is az álmennyezeti panelektől, nem kell a felületükbe integrálni, vágni.

Természetesen a nagy fokú áttörtségnek köszönhetően a lámpatestek az álmennyezeti lapok fölé kerülhettek volna, de itt kifejezett megrendelői igény volt a megjelenésük.

Az alábbi fotó is a helyszínen készült, amely szemlélteti a kialakítás megjelenését

Terpesztett lemez álmennyezet

Az expandált azaz terpesztett lemez álmennyezeti lapokat egyedi méretben gyártjuk, az adott munkára igazítva, ahogyan történt ennél a munkánál is, természetesen fontos volt hogy az egyedi méretekkel egységesítsük a megjelenést ami szerintem sikerült is, modern letisztult teret kaptunk.

Esetleges további kérdéseivel kérem keressen bennünket az alábbi levelezési ív kitöltésével, vagy e-mailen a web lapon található címre küldve.