Expandált lemez álmennyezetek…

…egész sorát kínáljuk, függesztési rendszertől, a terpesztett lemez “szemméretétől” és felületétől függően. Alábbiakban néhány fontos információval szeretnénk megkönnyíteni a választást.

Az általunk kínált expandált lemezek az alábbi szem méretezéssel készülhetnek R16x8, R30x10, R42x13 és R60x20, ezen méreteken felül is van lehetőség egyedi méretezésű lemez gyártására az álmennyezeti betételem készítéséhez. A fenti méretezések az alábbi ábra segítségével értelmezhetőek:

expandált fém álmennyezet

pl. 16x8x1,5×1 szemméret, az ábrán jelzett betűkkel L x W x B x A (mm-ben értendő).

L = szem szélessége, W = szem magassága, B = lemez “húsa”, A = lemez vastagsága

 

A szem mérete meghatározza az álmennyezet áttörtségét is, minél nagyobb az alkalmazandó méret annál jobban áttört felületű álmennyezetet kapunk, és így fordítva is igaz. Így fontos figyelembe venni ezt az értéket is mert meghatározza hogy mely gépészeti eszközök vagy akár lámpatestek kerülhetnek az álmennyezeti tér fölé. A szabad felület kiszámításában az alábbi képlet nyújthat segítséget:

expanded lemez nyitott felülete

a fenti példánál maradva R16x8x1,5x1mm expandált elemez esetében a nyitott felület

= 62,5 %

 

Továbbá az expandált (terpesztett) lemezek lehetnek felületi kialakításuktól függően hengereltek azaz sima felületűek vagy nem hengereltek. Ez a lehetőség leginkább belsőépítészeti szempontból lehet érdekes így alakítva a belső tereket.

Expandált fém álmennyezet

Remélem eme rövid műszaki ismertetővel sikerült megválaszolnunk esetlegesen felmerülő kérdéseket, a szándékunk az volt hogy az álmennyezeti applikációknak ezen típusa is minél érthetőbb világosabb legyen és könnyebben megtalálhassuk az adott munkába illeszthető terméket.

Az álmennyezeti rendszerekről az alábbi függesztési típusokra kattintva kaphat teljes képet:

Látszó bordás kazettás terpesztett lemez álmennyezetek:

Lay-in Flat, Lay-in Tegular, Lay-in Microlook, Prespekta és Norma Grid

Rejtett bordás kazettás terpesztett lemez álmennyezetek:

Clip-in, Hook-on és Hook-on Corridor

Amennyiben további információra vagy esetlegesen egyedi megoldásokra kíváncsi, várjuk megkeresését még ma!