Költséghatékony álpadló újdonság a CBI-tól

Ettől az évtől került bevezetésre egy teljesen új álpadló család ami a bontható szendvicspanel nevet kapta, mely termék típushoz nagy reményeket fűz a gyártó. Mivel forradalmi termékről van szó, melyet nagyon jó “nem éghető” tulajdonságok jellemeznek, kedvezően terhelhető típus és a legfontosabb hogy költség hatékony, mely tulajdonság nem mellékes a jelenleg elrugaszkodott alapanyag árak idején.

Ezen álpadló nagyon kedvezően alkalmazható irodaterekben, középületekben ahol fontos a bontható rendszer alkalmazása. Az álpadló rendszerhez elérhetők a legkülönbözőbb felületei burkolatok, legyenek azok modul padlószőnyeg, linoleum vagy akár PVC.

Jelenleg 2 féle típus forgalmazását kezdtük el hazánkban, az egyik a CBI28-HYBRID, a másik a teljesen fém bevont CBI30-HYBRID.

A CBI28-HYBRID típust a nagytömörségű farost és a kalcium szulfát alapanyagok ötvözése adja, ami alsó oldali 0,5mm vstg galvanizált acél erősítést kapott. Így a termék A1 nem éghető osztályzattal büszkélkedhet ami REI60. Ez az eredmény azt jelenti, hogy a szerkezeti elem egy órán keresztül ellenáll a tűznek a teherbíró képessége, integritása és szigetelése tekintetében. A következő ábra szemlélteti a rétegrendeket.

Az álpadlóról és a lehetséges burkolati elmékéről a web oldalunkon tájékozhat, ahol a termék katalógusa is letölthető.

A másik típus a CBI30-HYBRID melyet szintén a nagytömörségű farost és a kalcium szulfát alapanyagok ötvözése ad, amely alsó és felső oldali 0,5mm vstg galvanizált acél erősítéssel készül. Ez a termék a fokozott teherbírást igénylő területekre ajánljuk, mely termék eme követelménynek is fokozottan eleget tesz. A CBI30-HYBRID panel is A1 nem éghető osztályzattal büszkélkedhet ami valóságban REI60 nem éghetőséget eredményez. Az alábbi ábra szemlélteti a terméket.

A CBI30-HYBRID rendszerről is a web oldalunkon tájékozhat, ahol a termék katalógusa is letölthető.

A bemutatott álpadló típusok remélhetőleg minél nagyobb számban kapnak helyet majd a hazai irodaházakban, közintézményekben ahol fontos a minőségi alapanyagok használata mely költséghatékony tulajdonsággal párosul.

A termék nagy részben újra hasznosított alapanyagokból készül, mely tulajdonság szerepet játszhat az alkalmazó épület LEED minősítésének megszerzésében.

Reméljünk sikerült felkeltenünk érdeklődését a termék iránt, várjuk megkeresését még ma.