Fém álmennyezet

Általunk forgalmazott álmennyezet a Szervita Irodaházban

Elkészült és már be is népesült a Szervita Irodaház, ami a belváros egyik meghatározó helyén épült a V. kerület Szervita téren. Azon a helyen ahol korábban a 70-es évekig a Teleki palota és a szerviták rendháza állt, melyet a háborús károkra hivatkozva lebontottak, majd a szocreál gyermekeként OMFB iroda és parkolóház állt sokáig.

Ezen a helyen készült el az épület, mely úgymond modernizálta és újragondolta a korábban kialakított tér arculatot, egy egészen up-to-date és impozáns irodaház tekintetében. Örömünkre szolgál hogy a bemutatott épületbe is tudtunk álmennyezetet szállítani, az épület több pontjára is, az alábbi termékek tekintetében.

Elsődlegesen a Irodaházi közterekbe terpesztett lemezből készült fém álmennyezet került, ami Hook-on rejtett bordás rendszerű lett, ezen álmennyezet 600x1200mm méretű kazettákból sorolódik, E type galvanizált acél keretezéssel, ami a terpesztett lemez álmennyezetben való állékonyságát segíti. Az álmennyezeti lapról készült gyártási rajz részleten látható a szem elhelyezkedésének az iránya is.

Az álmennyezeti lapok terpesztett lemez felülete nem hengerelt “non-flattened” azaz 3D-ban váltakozó mintát kapott, a kért R30x10x1,5mm szem méretben, ami majd 70% nyitott felületet eredményez, így könnyedén elhelyezhetővé vált az álmennyezet feletti térben a legkülönfélébb gépészeti eszközök. A terpesztett lemez szem méretezéséről az alábbi ábra készült.

Mint azt korábban írtam, a Hook-on tartóváz az rejtett bordás rögzítési rendszerű, így a tartószerkezet az álmennyezeti felületen nem mutatkozik, az álmennyezeti lapokat egymás mellé illesztve, homogén felületet kapunk. Ebben még segítségünkre volt az E type hegesztett merevítő keretezés, ami szintúgy vissza léptetett az álmennyezeti felülettől.

A terpesztett lemez álmennyezeti lapokat többféle színben lehet kérni, van lehetőség egyedi Ral szín igény teljesítésére is. Az alkalmazó munkán fehér és Ral9006 fém szín volt az igény, amely alapszíneknek számítanak az Integra fém álmennyezeti lapok gyártójánál.

A terpesztett lemez álmennyezet egyedi lehetőségeiről, egy korábbi blog bejegyzésünkben tájékozódhat, melyet itt talál. Ezt célszerű átnézni és mérlegelni, melyik lehetőség a legmegfelelőbb az alkalmazó projekt kapcsán. További egyedi igény esetén célszerű felvenni a kapcsolatot velünk is, ezt akár telefonon, vagy email formájában is megteheti.

És most egy pár fotó az elkészült munkáról.

Fém álmennyezet

Mint látható szép, modern és letisztult tereket kaptunk, az átsejlő gépészeti eszközök egy kis nyers hatással ellensúlyozzák az uniformizált felületet, az ívek az épület teljes egészében megfigyelhetők, mintegy lágy szellő a belvárosi utcákon.

Köszönet a generáltervezőnek a DVM Group-nak a fotókért és egyben gratulálunk is nekik és az összes résztvevőnek, akik közreműködtek a projekt megalkotásában.