Fém álmennyezeteink a MOL benzinkutakon

Az általunk kizárólagosan forgalmazott Integra kazettás és Cbi sávos fém álmennyezetek országosan felhasználásra kerültek több már felújított Mol töltőállomásokon. Az alábbi rövid termék bemutatással, szeretnénk felhívni a figyelmet az alkalmazott álmennyezetekre. A termékekről további információt a web oldalunkon talál, a terméknévre kattintva.

A Integra Clip-in rendszerű fém kazettás rejtett bordás álmennyezet általánosan a vásárló terekbe került, fekete vagy korábban alkalmazott fehér színben. Magyarországon a 600x1200mm kazetta méretű álmennyezeti lapokat használtuk, 1,5mm perforációval, 22% szabad nyílást biztosítva, mely hátoldali Royalin fekete szövet kasírozást lapot, a tökéletes hangcsillapítás biztosítása végett. Külföldi töltőállomásokon 600x600mm rendszerűt alkalmaznak manapság.

A clip-in erősített rendszer, nóniusz függesztéssel alábbi rajzon látható rendszer elemekkel épül fel:

  1. Clip-in kazettás fém lap (kívánt színben, méretben, felülettel)
  2. HD clip-in főtartó 4000mm
  3. Keresztösszekötő
  4. Főtartó toldó
  5. C falszegély 20x40x20x3000mm (kívánt színben)
  6. Lapleszorító rugó C szegőhöz, a vágott lapok tökéletes illesztésére
  7. Nóniusz függesztő szett (nóniusz alsó, felső és sasszeg)

A clip-in álmennyezeti lap többféle ékkialakítással készülhet, az alkalmazó munkánál “bevelled edge” azaz ékletört kialakítással gyártottuk. Alábbi fotókon látható a felület egészében.

A másik alkalmazott fém álmennyezet a Cbi Europe által gyártott Cubic edge sávos fém álmennyezet, mely ebben az esetben 80mm széles sávokból állt, 20mm zárt látványfugával szintén fekete színben. Ez az álmennyezet általában a kiszolgáló területek felett lett elhelyezve most már több felújított Mol töltőállomáson, nem csak itthon hanem országhatáron túl is. Ennek a sávos álmennyezetnek az érdekessége hogy szintén több féle Ral színben gyártható, de van lehetőség fa imitált színben is rendelni. Az aktuális színekről a web oldalunkon elhelyezett katalógusban talál információt.

A sávos fém álmennyezet “hagyományos” függesztő huzalokkal lett elhelyezve, az alábbi rajzon szereplő rendszer elemek jellemzik:

  1. Cubic sávos panel (30-80-130-180mm széles, 15-38mm magasságú, nyitott fugás vagy akár zárt)
  2. Lamella toldó
  3. T/UNI vezető sín 4000mm
  4. C vagy akár L falszegély 3000mm (kért színben)
  5. Függesztő szett

Mint látható ez a fém sávos álmennyezet, akár “Multipanel” elhelyezést is biztosít, ahol a különböző szélességű, illetve magasságú lamellák váltakozhatnak, így kirajzolva egy egyedi álmennyezet kialakítását. A 20mm nyitott vagy zárt fugába, könnyen elhelyezhető LED sávlámpa, mint a fotón látható.

Remélem a fenti munkával további ötletet és kedvet tudtunk adni az általunk kínált álmennyezetek felé. Ne feledjük a fém álmennyezeteket nagyon sokszínű és jól használható burkolatot ad, egyedi terek kialakítására jól használható. Nem utolsó sorban visszaforgatható nyersanyag, napjainkban ez is fontos tényező lehet a választás szempontjából.

Amennyiben további kérdése lenne termékeinkkel kapcsolatban, lépjen velünk kapcsolatba még ma.