sávos fém álmennyezet

Fa imitált fém sávos álmennyezet újabb projekten

Az alábbi munkán az általunk kizárólagosan forgalmazott Cubic edge fém sávos álmennyezet lett kialakítva, méghozzá Farm maple fa imitált színben. Jelen esetben fontos volt nem éghető álmennyezeti termék használata, de ugyan akkor szerettek volna a tervezők, természetes anyagokat használni, így eset a választás a fa imitált felületű fém sávos álmennyezetekre.

A Cubic edge sávos álmennyezet többféle lamella mérettel készül, jelen esetben a 30mm széles 38mm magas méretezettre esett a választás. A tervezőknek a Baffle sávos álmennyezet kialakítása tetszett, ahol lamella szélesség dupla akkora lamella térközzel párosul, de sajnos nem volt elegendő belmagasság a magasabb vaskosabb sávok használatára. Plusz nem beszélve arról, hogy viszonylag kisebb felületekről volt szó.

A Cubic edge termék alap esetben 20mm nyitott fugával készül, de költség hatékonysági tényező is szerepet játszott, így minden második lamella kihagyásával 70mm nyitott fugát tudtunk elérni, megfelezve a szükséges mennyiséget. Valamint így hasonlóságot értünk el a Baffle rendszere.

Mind az összes tényezőt figyelembe véve nagyon szép irodatereket kaptunk.

fa imitált színben

Cubic edge sávos

A tárgyi munka a Számlázz.hu irodája, ami Óbudán helyezkedik el egy modern irodaparkban, így jól érvényesülnek a modern letisztult felületek, valamint sikerült megteremteni a vágyott természet közeli érzetet, melyet itt összhatásban skandináv jellegű színek jellemeznek. Nyugalom árad a használt anyagokból, valamint különös hangsúlyt kapott a keletkező “zajok” csillapítása, ebben az álmennyezet is funkciónált. Ez előremutató, főleg a hasonló kisebb terű irodákban, ahol viszonylagosan sok az üveg felület, ezért megfelelő hangcsillapítás szükséges.

Kivitelező: Dudás Ferenc, Lifer Bau Bt.

Tervező, belsőépítész: Makár Ágnes, Impressono Studio

Reméljük sikerült felkelteni érdeklődésüket a tárgyi referencia kapcsán, várjuk megkeresésüket mihamarabb.