fém sávos fali burkolat

Baffle fém sávos álmennyezet fali elhelyezése

A Baffle sávos fém álmennyezetek jól alkalmazhatók a legkülönfélébb projekteken, nem csak beltérben hanem akár extrém igénybevételnek kitett helyeket, legyen az akár külső térben, vagy akár uszodák, medence terek és vizes helységekben. Most egy újabb alkalmazási területtel bővült ez a termék csoport, mégpedig fali burkolatként való alkalmazhatósággal is felruházták ezen sávos fém lamellákat.

Fali burkolatként is számos lamella mérettel és tengelytávolsággal készülhetnek, az egyedi igényekhez igazodva. Az általánosan használt méretezések a következők:

sávos fém fali burkolat

A fenti méretekben kívül van lehetőség egyedi méret kérésére, akár felár nélkül.

A fali szerelhetőséget az alábbi klipsz teszi lehetővé, amely olyan szélességben készül, mint maga a lamella, ezt a klipszet csak egyszerűen felrögzítjük a falra 500mm tengelytávolságra egymástól, majd a lamellákat elegendő rácsíptetni.

Falburkolat sávos

Amennyiben a fali rögzítés nem megoldott, mert nincs egyenes falfelületünk, vagy akár a fal nem minden helyen dübelezhető, akkor segéd tartóváz megépítése is szükséges lehet. Ez lehet akár egy egyszerű stafnifás kialakítás, melyet kellően kiszinteztünk, vagy akár gipszkarton profilos tartóváz. De akár a gyártó által ajánlott Omega főtartó profil is, melyre a lamella tartó klipszet egyszerűen csavarral rögzítjük. Alábbi ábra szerinti kialakításban:

A közbe iktatott Omega profil segítségével, lehetőség adódik akusztikai burkolat megalkotására, az omega profilra fektetett fekete akusztikus szövettel, mely egyfelől takarást is ad, plusz a hangelnyelésben játszik szerepet. További hangmegkötő kőzetgyapot alkalmazására is van lehetőség, a fekete akusztikai szövet mögött.

sávos burkolat

A fali burkolatunk nagy előnye a folytonosság az álmennyezettel, mivel az álmennyezettel azonos anyagból készülhet, mind méretben és mind színben igazodhat a teljes rendszer.

A fali burkolatnál az akusztika szempontokat teljes mértékben figyelembe véve, a lamellák készülhetnek perforált felülettel is, hátoldalukon fekete akusztikai szövettel kasírozva. Vagy akár szövet nélkül, a tökéletes átszellőzést segítve, akár gépészeti eszközöket takarva. A perforációs lehetőségeket alább láthatjuk

egyedi perforáció fém sávos Baffle

perforációs lehetőség baffle

A Baffle fali burkolatok többféle színben rendelhetők, legyenek ezek egyedi Ral színek vagy akár fa imitált felületetek. Ezen fa imitált felületek nagyon sokszínűek, többféle fa fajtára színezettek, megszólalásig hasonlítanak a valós fa felületekhez, és a legnagyobb “vonzerejük” hogy nem éghetők, így használhatók olyan közösségi terekben, ahol fontos az álmennyezet viszonylagos tűzállósága.

A fa imitált színekből jelenleg az alábbiak érhetők el:

fa imitált felület

Remélem a fenti információkkal sikerült felkeltenünk érdeklődését a fali burkolatok irányában. Természetesen ha további információra lenne szükség akkor állunk rendelkezésükre.

Várjuk megkeresését, ajánlatkérését még ma!