Vertical sávos álmennyezet alkalmazástechnika

Középületek, sport létesítmények, raktár csarnokok költség hatékony álmennyezeteként szoktuk ajánlani, olyan területeken ahol fontos az álmennyezeti tér átszellőzése, a légtechnikai rendszerek szabadon az álmennyezet felett elhelyezhetősége, valamint a meglévő már kiépített elsődleges tűzoltó (spinkler) hálózat megtartása.

A Vertical sávos optikai álmennyezet főbb alkotó elemei:

  1. Sávos panel – Ami lehet 100mm vagy 200mm magas, készülhet 0,5mm vstg vagy 0,7mm vstg alumínium alapanyagból. Kívánt hosszban, és színben gyártva.
  2. Vezető sín 4000mm – A tartóváz amely lehetővé teszi hogy 100, 150 vagy 200mm osztásra legyenek a sávos panelek egymástól, ezt általában fekete színben gyártjuk.
  3. Biztosító klipsz – A panelek helyükön való rögzítésben játszik szerepet, pozicionálása az alábbi rajz szerint történik

bizosító klipsz használata

 

 

 

A további kiegészítő elemek vásárolhatók az álmennyezethez, mint például a panel toldó klipsz és természetesen az egyik legfontosabb a kívánt hosszúságú függesztő szár.

Mint az korábban is írtam a Vertical sávos álmennyezetet nagyon kevés rendszer elem alkotja, ezért is jellemző rá hogy költség hatékony, egyszerűen telepíthető. Ami még említendő jellemzője, hogy környezet tudatos, az alapanyag akár teljes mértékben visszaforgatható.

A panel felületi színeit tekintve a Ral színek szerint rendelhető, a sávos panelek alapanyagában felületkezeltek poliészter bevonatoltak, ami egy speciális eljárás tartós, ellenálló bevonatot ad. Ennek köszönhetően kisebb mennyiségeknél a gyártó alapanyag készletére tudunk támaszkodni, ami rendelkezésre áll az alap színek mindegyikében, amennyiben speciális egyedi projektre kalibrált színt szeretnénk, erre is van lehetőség.

Plusz van lehetőség fa imitált felületkezelt sávos panelek rendelésére is, a részletekért érdeklődjön kollégáinknál.