Labda biztos Baffle sávos álmennyezet

A CBI Europe legújabb fejlesztése a bemutatni kívánt labda biztos áttört sávos álmennyezet, melyet ajánlunk olyan közösségi terekben optikai álmennyezet elhelyezésére, ahol fontos a gépészet vizuális “fedése” és fontos hogy ellenálljon a mechanikai igénybevételnek.

A tárgyi Baffle sávos álmennyezetet viszonylag kevés rendszer elem alkotja, nagyon könnyű a telepítése, általános szárazépítő feladatkör. Méretezését tekintve változatos lamella méretben készül és a vezetősín gyártástechnológiájának köszönhetően megannyi tengelytávolságban rendelhető. Alapanyaga is változatos, készülhet alumínium poliészter bevonattolással, vizes helységekben korrózió álló bevonattal, vagy akár galvanizált acélból.

Ezzel a rendszerrel sikerült több igényt is kielégíteni, fokozottan ellen áll a mechanikai behatásoknak, így legyen az egy felpattanó labda a sport központban, vagy legyen az kürtérben elhelyezett sávos lamella, melynek ellen kell állnia a szél fújó-szívó hatásának is. Ezen tulajdonságok mentén ajánlható egy sor középületbe, uszoda terekbe, sport központokba, vagy akár irodaházak külső előtetők burkolatának is.

Szerelése, telepítése egyszerű feladat, kevés rendszer elem alkotja. Az alábbi útmutató részletezi a szerelési momentumokat.

Természetesen az első lépés a tartószerkezet elhelyezése és ennek szintezése. A vezető síneket menetszárakkal rögzítsük a födémhez, mely menetelszárak között ne legyen nagyobb távolság mint 600mm. A vezetősínek egymástól való távolságát 700mm-re kell kiosztani.

A vezető sínen elhelyezett biztosító füleket hajtsuk vissza, felkészülve a kért méretezésben és hosszban gyártott Baffle sávos lamella elhelyezésére.

Amikor a fületek visszahajtottuk, következik a lamella elhelyezése a kért tengelytávolság szerint gyártott vezetősínen.

A lamella pozicionálása a vezető sínen kialakított vájatokba. Fontos hogy a lamella teljes egészébe beüljön a helyére.

Ezután a füleket vissza kell hajtani az alap pozícióba, mely így a helyén rögzíti a lamellákat. Ennek a lépésnek majdhogynem a szerelés legutolsó mozzanat kell hogy legyen, miután az összes szakipar végzett az álmennyezet feletti térben a munkálatokkal.

Az így elkészült álmennyezet fokozottan ellen álló lesz a mechanikai behatásoknak.

Plusz adalék, hogy a majdani igénybe vétel szerint teszünk javaslatot az alapanyag vastagságára is, így a fokozott alapanyag vastagság nem enged a lamella roncsolódásának, ha mégis roncsolódna a lamella, akkor a biztosító fülek megakadályozzák a Baffle lamellák lehullását a helyéről.

A most említett módszer egy korábban ajánlott változatot vált ki, azaz tökéletesít, amely módszer szerint csavaros kötéssel voltak a lamellák elhelyezve, de annak a telepítése és fenntartása is nehézkes volt. Így sokban egyszerűsödött a kivitelező és karbantartó személyzet dolga az bemutatott új álmennyezet típussal.

Reméljük sikerült felkelteni érdeklődést a termék irányába, amennyiben további információra, színlehetőségekre lenne kiváncsi, várjuk megkeresését, ajánlatkérését még ma!