Baffle sávos álmennyezet körcikk szerű elhelyezése

A sávos álmennyezeteknél lehetőség adódik egyedi rajzolatok megalkotására, ilyen lehet például a Baffle sávos fém álmennyezet körcikk szerű elhelyezése, ebben az esetben a sávos lamellákat sugár irányba helyezzük el az egyedi tartószerkezetre. Akár egy kör alakú helységen is nagyon jól használható lehet a termék. Az alábbi információs blog bejegyzésben ezen egyedi tartóváz által kapott lehetőségeket próbáljuk bemutatni.

A Baffle sávos fém álmennyezeti rendszer, mint korábban taglaltuk nagyon sokszínű termék csoport, készülhetnek egyedi lamella méretben, egyedi tengelytávolsággal, egyedi felületkezeléssel (akár fa imitált színben), lehet tökéletes akusztikai tulajdonságuk (perforálva kasírozott szövettel), valamint szerelhetők egyedi tartóvázzal, mely ebben az esetben nem a szokványos, párhuzamos lamella felületet ad.

A rendszert C alakú főtartó profil határozza meg ebben az esetben is, mint a csúsztatható lamellásnál, mely főtartó a fixen csavarozott fogadó elemekkel tartja a Baffle sávos lamellákat.

A rendszer felépítését az alábbi ábra mutatja

körcikk elhelyezésű sávos álmennyezet Főbb rendszer elemek:

  1. Baffle sávos fém lamella (kívánt méretezésben és színben)
  2. Lamella tartó csonk
  3. AS27/50 elsődleges Baffle vezető sín 4000mm
  4. Függeszték (menetes szár)

Ahogy a képen is látszik a lamellák tetszőleges szögben elhelyezhetők a vezető sínen, így rengeteg lehetőség adódik, nem csak a már vázolt körszemes szerű elhelyezés, hanem akár folyosókon hullám szerű rajzolat is megalkotható. Alább néhány lehetőséget mutatunk

körcikk sávos álmennyezet

 

A type elhelyezési mód mikor a lamella több irányban is sugárszerűen sorolódik, a vezető sín természetesen ebben az esetben is párhuzamos elhelyezést kíván. A vezető sínek távolságát egymástól egyfelől meghatározza a lamella hossza, de nem lehet nagyon ez a távolság mint 1000mm.

sávos fém álmennyezet körszegmens

B type elhelyezési mód pedig a vázolt körcikk szerű elhelyezés ahol a lamellák meghatározott sugár alakban ismétlődnek, ebben az esetben is igaz a vezető sínekre, a fenti megállapítás, azaz párhuzamos kiosztás, egymástól 1000mm-nél nem nagyobb vezető sín távolság.

Baffle sávos körcikk álmennyezet

A mindkét taglalt körcikk szerű elhelyezésnél a vezető sínek sűrítése szükséges lehet, mivel a lamellák állékonysága megköveteli hogy méterenként rögzítve legyen a vezető sínre, ezért a tartószerkezet kiosztása különös gonddal kell hogy történjen.

A lamellák ezen eseteknél is toldhatók, valamint a látszó végeknél lezárhatók, ha a kiosztás megköveteli. Ezen kiegészítőket minden esetben szín és alapanyag azonos termékkel ajánljuk, mely így komplett, jól átgondolt rendszer érzetét kelti.

A használt speciális AS27/50 vezető sín toldható, ebben az esetben fontos a toldó használata, mert nem lehet önmagával toldani, vagyis átvezetni mint a hagyományos T/uni vezető sínt.

Falszegély elhelyezésére ezen esetekben is szükség, mivel áttört álmennyezetről beszélünk, ezért nincs szükség a végső elemek falhoz való rögzítésére. Viszont fontos hogy a végeket vezetősínnel rögzítsük, az első rögzítési pont nem lehet nagyobb mint 15-20cm.

Remélem sikerült bemutatnunk a Baffle sávos álmennyezetek, eme speciális kialakítású rendszerét. Várjuk megkeresését!

A borító kép a ARTonic Design Kft szellemi terméke, ahol további termékünk is helyet kapott, a Gustafs RIB fali burkolatok.